M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S trpaslíky na Vysočinu za rekordy

22. 4. 2011 – pátek

Opět něco málo k našemu výletu. Celkem se tentokráte sešla skupinka dvaceti jedné osoby, z toho bylo 10 trpaslíků. Jelo nás pět aut, což už byla celkem slušná kolona. I přes tento počet se nám podařilo nikoho neztratit a tak jsme zdárně přijeli do ubytovny firmy Primont Jihlava, kde na nás již čekali.
Po krátkém ubytování jsme vyrazili do centra Jihlavy, kde jsme měli v plánu navštívit Jihlavské podzemí. Po krátkém hledání parkoviště se nám podařilo zaparkovat a mohli jsme vyrazit na prohlídku města. Po zaplacení vstupného jsme se dostali do podzemí. Tady jsme si prohlédli malou část z 25 kilometrové délky Jihlavského podzemí.
Po prohlídce jsme vyrazili směr ZOO. Tady většina z účastníků dříve, či později zamířila ke stánkům s občerstvením a dala si oběd. Postupně jsme prošli celou ZOO a prohlídli jsme si její krásy.
Procházka v ZOO byla celkem náročná a tak jsme se po ní ještě stavili na náměstí na večeři. Po večeři jsme se přesunuli zpět na ubytovnu, kde jsme si společně zazpívali.

23. 4. 2011 – sobota

Sobotní ráno nás probudilo do celkem pěkného počasí. Vyrazili jsme tedy do Pelhřimova - města rekordů.
Ihned po příjezdu jsme se vydali do věže místní městské brány, kde se nachází expozice muzea rekordů a kuriozit. Tady jsme si bedlivě prohlídli jak exponáty, tak spoustu fotografií z akcí, které jsou pořádány za účelem překonání různých rekordů. Po prohlídce muzea jsme opustili bránu a přesunuli jsme se do další části muzea, kde se nacházela výstava Šikovných českých ručiček. Tady nás čekala expozice výrobků z různých netradičních věcí. Nejvíce nás zaujaly výrobky ze sirek, z nichž byla dokonce vyrobena i kytara.
Po prohlídkách jsme se vydali stezkou rekordů na oběd. Bohužel jsme narazili na restauraci, kde neměli dostatečné zásoby polévek a tak jsme zjišťovali kam dál. Byl nám doporučen Motel Farma a tak jsme odcestovali kousek za Pelhřimov. Tady jsme se nejen velmi dobře najedli, ale i děti se vyřádily na přilehlé louce.
Po obědě se část cestovatelů rozhodla dopřát si odpočinek na louce a tak zůstali na farmě. Ostatní se vydali do sklepa strašidel v Pelhřimově. Ve sklepě měli strašidel dostatek. Sice jsme se nebáli, ale vypadali opravdu strašidelně.
Pak následovala cesta zpět do Jihlavy a dle domluvy jsme všichni společně vyrazili do tamního vodního ráje. Vodní ráj byl opravdovým balzámem. Trpaslíci se vyřádili na tobogánu a dospěláci si užili i ostatních atrakcí, které vodní ráj nabízí.
Večer pokračoval po návštěvě vodního ráje obdobně, jako předešlý, jen byl zpestřený tím, že se jeden trpaslík zamkl v pokoji a tak jsme měli o zábavu postaráno. Naštěstí majitel ubytovny měl náhradní klíče a vše dobře dopadlo.

24. 4. 2011 - neděle

V neděli jsme vyrazili do nedaleké Telče. Jako první jsme vyrazili na prohlídku zámku, který byl opravdu nádherný. Po prohlídce zámku jsme si dali oběd v restauraci U Švejka. Po obědě jsme se ještě vrátili do areálu zámku, v jehož jedné části byla výstava hraček. Ta se líbila hlavně trpaslíkům, ale byla jistě zajímavá i pro dospěláky, neboť se tam nacházely i věci, se kterými jsme si hrávali v dětství.
Po prohlídkách zámku jsme se prošli po náměstí, kde jsme si dali zmrzlinu a dohodli jsme se co dál. Původně byla v plánu návštěva nedalekého hradu Roštějn. Na ten se ale všem nechtělo a tak jsme našli v Telči průlezky, a kdo chtěl, zůstal na průlezkách. Nakonec nás na hrad jelo jedno auto.
Na hrad jsme dorazili akorát těsně před prohlídkou, tak jsme nemuseli dlouho čekat. Při prohlídce jsme zkonstatovali, že by to jistě zajímalo i trpaslíky, měli tam pro děti krásná strašidýlka, ale na další návštěvu už pak nebyl čas. Když jsme byli v hradě, tak venku trochu sprchlo, ale podle slov těch, co zůstali v Telči, to nebylo tak hrozné.
Večer jsme ještě opět navštívili Vodní ráj v Jihlavě a něco jsme si zazpívali.

25. 4. 2011 - velikonoční pondělí

Jelikož toto ráno patří velikonocím, tak se samozřejmě pamatovalo i na velikonoční zvyky a tak byla i pomlázka. Po pomlázce jsme se nabalili k cestě domů a k našim dalším cílům. Následující cíl byl Pivovar filmových Postřižin - Dalešice. Tady jsme absolvovali prohlídku s výkladem, prohlédli jsme si okolí a připomněli jsme si slavný film Postřižiny. Sice jsme zde byli původně nahlášeni i na oběd, ale jelikož bylo ještě málo hodin, tak neměli v provozu kuchyň. Nakonec jsme se tedy rozloučili a to nejen s Dalešicemi, ale i s ostatními účastníky výletu, neboť toto byl v podstatě poslední bod výletu. Někteří jeli rovnou domů, někteří se ještě stavili na dalších místech. My jsme se stavili v Moravském Krumlově podívat na Muchovu Slovanskou epopej a pak už jsme také jeli domů.

Závěr:

Co říci na závěr? Asi se budu opakovat, jako obvykle se výlet vydařil, počet trpaslíků byl dostatečný, vyřádili se skvěle. Ubytování bylo také skvělé, počasí nám vyšlo, co víc si tedy přát? Snad jen to, aby se další výlety povedly jako tento.

Vstup do fotogalerie

Turistický výlet
„S trpaslíky na Vysočinu za rekordy”

22. – 25. 4. 2011

Program:

22 4. 2011 – pátek

  • Odjezd 800 hod ze Všetul od cukrovaru, odkud vyrazíme přes Brno do Jihlavy.
  • Cesta by měla trvat necelé 2 hodiny. Dálniční známka je nezbytná!
  • Tady navštívíme Jihlavské podzemí.
  • Po prohlídce podzemí by jsme mohli vystoupat na věž jihlavského kostela, odkud se nám v případě pěkného počasí naskytne výhled nejen na velkou část Jihlavy, ale také do širokého okolí.
  • Oběd si dáme jako obvykle někde ve městě.
  • Odpoledním programem by nám měla být prohlídka jihlavské zoologické zahrady.
  • Po prohlídce zahrady se přesuneme zpět do hotelu a večer strávíme naším obvyklým způsobem.

23. 4. 2011 – sobota

  • Po snídani by jsme vyrazili do nedalekého Pelhřimova, kde si uděláme „Procházka Českou knihou rekordů“. Tato stezka spojuje Muzeum rekordů a kuriozit s jeho novou expozicí nazvanou Zlaté české ručičky. Cestou lze vidět např. 670 cm dlouhý spínací špendlík, obří poštovní schránku, největší nerezový trychtýř, konvici na čaj o objemu 640 litrů, nebo dřevěné sochy vyřezané motorovou pilou.
  • Cestou navštívíme také muzeum strašidel, které nalezneme ve středověkém sklepení purkrabského domu čp.17 na Masarykově náměstí.
  • Navečer by jsme se přesunuli do místa našeho ubytování.
  • Poté by jsme si mohli společně zazpívat, případně zahrát nějaké hry.

24. 4. 2011 – velikonoční neděle

  • Po ranní probuzení a posilnění se vydáme do nedalekého města Telč. Tady si prohlédneme unikátní náměstí a také renesanční zámek. V tomto období je přístupná pouze trasa A a C, tedy renesanční sály a zámecká galerie s výstavou „Hračky nestárnou“.
  • Po obědě se přesuneme na nedaleký hrad Roštějn, v jehož komnatách se můžeme setkat například s erbovním sálem, jehož stěny zdobí téměř sedm set erbů
  • Večer jako obvykle večerní zábava na hotelu

25. 4. 2011 – velikonoční pondělí

Pokud by jsme se chtěli večer pobavit jinak, nabízí se Vodní ráj Jihlava – aquapark s tobogánem a vířivkami a podobně.

Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 170km, celkem najezdíme asi 500km)
Ubytování :
Stravování :
  • Večeře a snídaně vlastní
  • Obědy dle plánu po cestě
Cena zájezdu :
  • Dospělí i děti - 600,- Kč (3x200,- Kč - ubytování bez stravy)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 9. 4. 2011 u p. Koumara a to buď na e-mail:mkoumar@centrum.cz nebo na mob.: 724 794 005
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T