M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Přes hřebeny Jeseníků

3. 7. 2004 (sobota)
#####
I přes počáteční problémy s ubytováním (podařilo se jej zajistit až týden před konáním akce) a s velmi malým časovým odstupem od poslední akce, se nakonec nasbíralo 17 účastníků, z toho 1 dítě. Společně jsme se sešli na předem stanoveném místě a vyrazili jsme k naší první zastávce, tedy hradu Sovinec.

Na hradě se konaly již výše umiňované sokolnické slavnosti, takže jsme měli na celé dopoledne i odpoledne bohatý program.

K večeru jsme dorazili do Suché Rudné, kde jsme se ubytovali v hotelu Paramon. Lépe řečeno v jejich chatě Relaxa, kterou půjčují pouze uzavřeným větším skupinám. Byla to velmi slušně vybavená chata, se vší, co by si jen člověk mohl přát, takže se nám ubytování velmi líbilo.

Večer jsme si jako obvykle za doprovodu kytary zazpívali a poseděli v celkem pěkné společenské místnosti výše zmiňované chaty Relaxa.
4. 7. 2004 (neděle)
#####
Ráno jsme se jako již tradičně rozdělili do dvou (téměř stejně velkých) skupin.

První skupina se vydala k výchozímu bodu předem plánované trasy, tedy do Karlovy studánky. Odtud vyrazila k první zastávce, k chatě Barborka. Odtud pokračovala dále na Praděd, kde se nechala vyvést na vyhlídku na vysílači. Počasí bylo sice pod mrakem, ale vyhlídka byla výborná. Odtud se vydala dále na Švýcárnu a pak dále do obce Vidly.

Druhá skupina,ve které byla i naše nastávající maminka, vyjela na Ovčárnu a udělala si výlet na Barborku, k Pradědu a zpátky.

Po návratu si někteří členové té druhé skupiny, která byla zpátky dříve krátili dlouhou chvíli dočerpáváním sil, a někteří čištěním místního jezírka, které bylo na zahradě chaty. Večer jsme všichni společně poseděli u grilu.

5. 7. 2004 (pondělí)
#####
Ráno po předání ubytovny jsme vyrazili směrem k další plánované zastávce Rejvízu. tady jsme podle plánu prohlédli Mechové jezírko a vydali se do Jeseníku, kde jsme se opět rozdělili na dvě skupiny.

První se vydala na malinko upravenou původní trasu, která vedla z Jesemíku přes Čertovy kameny na rozhlednu Zlatý chlum a dále pak přes Křížový vrch zase zpátky do Jeseníku.

Druhá skupina se vydala na prohlídku Jeseníku a přilehlých Priessnitzových léčebných lázní. Cestou si mohla prohlédnout například i místní Vodní tvrz ze 13. století.

Po cestě k domovu jsme se ještě všichni společně zastavili na Červenohorském sedle a pak jsme se již definitivně vydali zpět k našim domovům.
Závěr :
*****
Na počasí jsme si opět nemohli stěžovat. Opět sice pršelo, ale jen první noc a přes den bylo krásně. Sem tam bylo sice zataženo, ale na déšť se naštěstí nedostalo.

Fotogalerie

Přes hřebeny Jeseníků

3. - 5. 7. 2004

Program:

3. 7. 2004 (sobota)

  • V 8:00 hod. odjedeme z Holešova k naší první zastávce na hradě Sovinec.
  • Po prohlídce hradu lze navštívit sokolnické slavnosti s názvem "Past na medvěda", které jsou na tento den připraveny na tomto hradě.
  • Po shlédnutí akcí se vydáme do místa našeho ubytování v Suché Rudné.

4. 7. 2004 (neděle)

  • V 8:30 hod. společně odjedeme do Karlovy studánky, odkud se vydáme na cestu směrem k Barborce, odtud dále přes Praděd, Švýcárnu do obce Vidly, odkud nám pojede autobus zpět do Karlovy Studánky

5. 7. 2004 (pondělí)

  • V 9:00 hod. předáme ubytovnu a vyrazíme na naše poslední cesty - smě Rejvíz. Zde si prohlédneme Mechová jezírka a pak se vydáme přes Křížový vrch, Zlatý chlum do Jeseníku.
  • Cestou k domovu se ještě zastavíme na Červenohorském sedle a poté již definitivně vyrazíme k domovu.
Strava :
  • Jídlo a občerstvení si každý zabezpečí sám. V místě ubytování je možnost dokoupení polopenze.
Doprava :
  • Vlastními auty
Výbor oddílu turistiky si vyhrazuje právo změn !

Případné další informace získáte u p. Krejčiříka nebo u p. Koumara

osobně nebo na tel. č.: 573 324 277, 573 324 475
Kategorie:
 
 
by R & T