M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

S trpaslíky za technikou do Ostravy

22. 3. 2008 – sobota

Tentokráte se bohužel pro nepřízeň osudu sešlo jen sedm účastníků z toho tři trpaslíci, ale to nám neudělalo žádnou čáru „přes rozpočet” a tak jsme se vydali vstříc novým dobrodružstvím.
Přesto, že počasí několik dnů před termínem odjezdu nevypadalo nejlépe, překvapila nás jeho přízeň. Po asi hodinové cestě jsme dorazili k první plánované zastávce a to do Starého Jičína. Tady jsme zaparkovali na jednom z místních parkovišť a vydali jsme se na první výšlap ke zřícenině místního hradu. Již cestou se nám naskytávali nádherné výhledy na okolní krajinu i vzdálenější vrchy.

Poté co jsme dorazili k hradu, zjistili jsme, že se zde právě pořádá tradiční velikonoční jarmark. S chutí jsme si zde, samozřejmě po prohlídce hradu, pochutnali na čerstvě upečeném trdelníku. Také zde se nám naskytl opravdu nádherný výhled na okolí. Mohli jsme také v povzdálí zahlédnout vrcholky Jeseníků.
Po prohlídce a vynadívání se na okolí jsme se dohodli, že odložíme návštěvu muzea v Kopřivnici a místo něj navštívíme nedalekou zříceninu Hukvaldy. Jak jsme se dohodli, tak jsme tak učinili a vyrazili jsme na cestu.
Po příjezdu do Hukvald jsme se prvně posilnili obědem v jedné z místních restaurací a pak nám již nc nebránilo zdolat asi 100m převýšení ke zřícenině třetího největšího hradu u nás - Hukdvaldy. Cestou jsme si prohlédli sochu Lišky Bystroušky - památníku věmovaném Leoši Janáčkovi a také místní raritu a to památné stromy s odkrytým kořenovým systémem, kde délka povrchových kořenů dosahuje až 8m.
Hrad jsme si postupně celý prohlédli a vystoupali jsme i na jeho nejvyšší věž, odkud se nám naskytl opět nádherný výhled na okolí.
Po prohlídce hradu jsme sešli zpět k autům a vydali jsme se k našemu ubytování - hotelu Kovák v Ostravě. Tady jsme se ubytovali, povečeřeli a taky trošku zaspívali.

22. 3. 2008 – neděle

Po snídani jsme vyrazili na první plánované místo. Auta jsme zaparkovali na parkovišti a vydali jsme se na prohlídku MINIUNI. Na místě jsme zjistili, že jsme dorazili o hodinu dříve, tak jsme se rozhodli obrátit pořadí a prvně navštívit Slezkoostravský hrad. Cestou si trpaslíci pohráli na houpačkách a průlezkách. Slezkoostravský hrad byl velmi pěkný, celý jsme jej prošli a pak jsme se vydali do pohádkového sklepa strašidel. Dva trpaslíci se báli a vrátili se z prohlídky dřív a naší trpaslici se to tak zalíbilo, že chtěla jít ještě jednou.
Další naší zastávkou bylo již výše zmiňované MINIUNI - svět miniatur. Tady jsme mohli obdivovat například zmenšeniny sedmi divů světa a podobně.
Na oběd jsme se vydali na místní náměstí do restaurace Pod radnicí.
Po dobrém obědě jsme se chystali, že budeme pokračovat do hornického muzea, ale na parkovišti nás čekalo nemilé překvapení. Pokusili se nám ukrást autorádio. Záměrně píši pokusili, neboť se jim to po jistě urputném boji nepodařilo. Jenom ho trochu pomuchlali, ale nevytáhli (Po porovnání plechů opět slouží). No na policii jsme to ani nehlásili, neboť by to bylo jen zdržení a to jsme moc nepotřebovali. Dodnes se směji, když si představím tu situaci, jak jeden hlídá a druhý páčí rádio ven a ten co hlídá říká „Dělej v...e, to nedokážeš ani sebrat b..é rádio?!”. Musela to být scéna tak do Neváhej a toč.
Nicméně do Hornického muzea jsme dorazili na poslední chvíli, zakoupili jsme lístky a vydali se prozkoumat expozice. Návštěva byla velmi zajímavá. Prohlédli jsme si expozice báňského záchranářství a taky jsme „Sfárali” pod zem do nefalšované štoly.
No a to už byl závěr dne, začalo se už i stmívat, tak jsme se vydali na cestu do hotelu. Cestou jsme ještě dokoupili něco k snědku a už jsme byli zase pěkně v teple hotelového pokoje. Opět jsme povečeřeli a trožku si zazpívali.

24. 3. 2008 – pondělí

V neděli ráno nás čekalo venku „Bílé překvapení”. Celá ostrava se přikryla sněhovou přikrývkou. Nezbylo než odmést sníh z aut a rozloučit se s hotelem. Poslední plánovanou zastávkou bylo ostravské ZOO. Původní obavy z plně obsazeného prakoviště vzhledem k počasí byly liché. Parkoviště zelo prázdnotou, takže nabyl problém zaparkovat. Sami jsme ale v ZOO nebyli. Našo se ještě pár dalších skalních návštěvníků, kteří i přes nepřízeň počasí vyrazili na prohlídku.
Pravda byl to nezapomenutelný zážitek, procházet se po ZOO přikryté do sněhového závoje. Sice jsme museli mít pláštěnky, ale i tak to bylo nádherné.
Poté již následoval oběd a cesta domů. Domů jsme dorazili všichni ve zdraví.

Závěr:

Obvykle v závěru hodnotím počasí, tentokráte nebude výjimka, takže počasí si myslím, vyšlo celkem dobře. Vzhledem k termínu bylo přívětivé. Výhled sobotu byl opravdu nádherný. Akorát v pondělí se to trošku pokazilo, ale zase nebyli v ZOO zástupy lidí a ta bílá jí také slušela.

Vstup do fotogalerie

Turistický výlet
„S trpaslíky za technikou do Ostravy”

22. - 24. 3. 2008

Program:

22. 3. 2008 – sobota

  • Odjezd 9:00 hod od Lidlu. Odtud vyrazíme směr Bystřice pod Hostýnem, Hranice na Moravě k hradu Starý Jičín, který bude naší první zastávkou na cestách.
  • Po prohlídce hradu a nějakém tom občerstvení se vydáme na další cestu. Cestou se můžeme zastavit ještě ve Štramberku, prohlédnout si Štramberskou trúbu a nebo v Kopřivnici do muzea Tatry
  • Po večeři, pokud bude nálada, si můžeme sednout, třeba si zazpívat, popovídat a případně něco zahrát s našimi trpaslíky.

23. 3. 2008 – neděle velikonoční

  • Po snídani vyrazíme do centra k výstavišti Černá Louka, u kterého se nachází svět miniatur MINIUNI. Tady se můžeme s dětmi zúčastnit nejen prohlídky, ale i hledání zajíce.
  • Po prohlídce vyrazíme do nedalekého sklepa strašidel, kde se můžeme příjemně bát v různých komnatách a také v netopýří chodbě ústící do trpasličí jeskyně se spící Sněhurkou
  • Pokud bude zájem, můžeme se ještě podívat i na Slezskoostravský hrad
  • Po prohlídkách nám jistě vytráví, tak bychom si dali oběd a pak by jsme se mohli vydat na jednu ze zdejších technických památek a to do hornického muzea, kde se nachází jedna z největších expozic na světě týkajících se báňského záchranářství.
  • Podle času by jsme se ještě mohli projít v okolí hornického muzea, kde se nachází přírodovědně archeologický areál Landek s naučnou stezkou.

24. 3. 2008 – pondělí velikonoční

  • Po snídani vyrazíme k výstavišti, odkud vyrazíme po žluté přes Haldu do Ostravské ZOO, kde si prohlédneme jejich zvířátka.
  • Poté se přesuneme zpět na výstaviště, kde si vyzvedneme auta a vyrazíme zpět k domovu.
Doprava :
  • Vlastními auty (cesta tam asi 100km, celkem najezdíme asi 250km)
Ubytování :
  • Hotel Kovák Ostrava Kunčice(Dvou a jednolůžkové pokoje, vždy dva mají společné WC, kuchyňský kout a sprchu)
Stravování :
  • Večeře a snídaně vlastní – kuchyňský kout u pokojů (asi bez vařiče, případně v restauracích poblíž ubytovny)
  • Obědy dle plánu po cestě
Cena zájezdu :
  • Dospělí i děti na lůžku - 430 Kč
    (2 x 215 Kč/ ubytování - cena v případě 2 osob na pokoji, v případě 1 osoby na pokoji je cena 327 Kč/osobu a noc)
  • Děti bez nároku na lůžko a stravu zdarma
Poplatky :
  • Muzeum TATRA – 75 Kč / 45 Kč (dosp./dítě) (děti do 6 let ZDARMA)
  • MINIUNI - SVĚT MINUATUR 70 Kč /35 Kč (dosp./dítě)
  • SLEZSKOOSTRAVSKÝ HRAD 50 Kč / 30 Kč (dosp./dítě)
  • PAHÁDKOVÝ SKLEP STRAŠIDEL 15 Kč / 15 Kč (dosp./dítě)
  • Hornické muzeum - velká trasa
    (výstavní budova + důl + expozice důlního záchranářství
    Dospělí 150 Kč
    Děti 6-15 let, důchodci, studenti, vojáci 75 Kč (děti do 6 let ZDARMA)
  • ZOO Ostrava 70 Kč/50 Kč(dosp./dítě)
Přihlášky :
  • Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 14. 3. 2008 u p. Koumara
    a to buď na e-mail:mkoumar@centrum.cz nebo na mob.: 724 794 005
!!!!! Změny programu si vyhrazují trpaslíci !!!!!
Kategorie:
 
 
by R & T