M+M+M+M Koumarovi Vítejte nám přátelé!
 

Turisticko - lyžařský zájezd na Pustevny

17. 1. 2004
#####
Všichni přihlášení účastníci postupně přistoupili na jednotlivých zastávkách a vydali jsme se směr Pustevny. Po příjezdu na Horní Bečvu a odbočení na Pustevny jsme se dozvěděli o havárii na příjezdové cestě k Pustevnám a tak jsme se po krátké rozpravě dohodli o změně cíle našeho výletu a odjeli jsme na Bumbálku. Zde byla příjezdová cesta v pořádku a tak jsme zdárnědorazili. Po vystoupení z autobusu jsme se rozdělili do tří skupin.

První se vydala na místní sjezdové dráhy a započali s lyžováním. Podle vyjádření členů této skupiny bylo lyžování velmi dobré, až na počáteční problém s neupravenou sjezdovkou, kterou si museli prošlapat. Po prošlapání však bylo prý už fajn a tak mohli v klidu lyžovat. Fronty na vleku se nekonaly, takže si dobře zajezdili i přes malou délku sjezdovek.

Druhá skupina nazula běžkové lyže a vydala se směrem přes Beskyd, kolem chaty Kmínek dále dle svých možností a času, který měli na návrat. Trať byla upravená, takže se jelo celkem dobře.

Třetí skupina se vydala pěšky po stejné trase jako běžkaři. Kolegiálně počkala na jednoho z běžkařů, kterému se poškodila bota a vracel se do autobusu přezout.

Termín návratu byl posunut na 15:30. Všichni jsme se ve zdraví sešli a vyrazili k domovu. Cestou jsme si zazpívali, takže nám zpáteční cesta rychle uběhla.

Závěr:
#####

Počasí bylo proměnlivé. Z větší části sněžilo, někdy celkem hustě i nějaká ta mlha se objevila. Jenom na sluníčko jsme neměli štěstí. Vítr byl jen místy, podle toho, kudy jsme procházeli. Sněhové podmínky byly vynikající. Všichni jsme se shodli, že nemusíme litovat zacpané cesty na Pustevny.

Fotogalerie

Turisticko - lyžařský zájezd na Pustevny

17. 1. 2004

Program:

  • Odjezd 8:00 hod z Dukelské se zastávkami : autobusové nádraží, bazén, autobusová zastávka Újezd, internát "A".
  • sjezdové lyžování, běžky a pěší turistika v areálu Pusteven, po hřebeni směrem na Radhošť nebo Martiňák - podle vlastního výběru.
  • Odjezd zpět v 15:00hod.
Doprava :
  • Autobus
Cena zájezdu :
  • člen oddílu - 80,- Kč , děti 60,- Kč
  • ostatní - 120,- Kč , děti - 80,- Kč
Stravování :
  • Z vlastních zdrojů a prostředků

Přihlášku na akci je nutno podat nejpozději do 15.1. 2004.

Přihlášky současně s poplatkem přijímá p. Krejčiřík nebo p. Beneš na automobilním oddělení SPŠ.

Informace tamtéž nebo na tel.č.: 685 277, 685 276, 573 398 623

Výbor oddílu turistiky si vyhrazuje právo změn !


(zrušení zájezdu při malém počtu zájemců nebo při špatných sněhových podmínkách)
Kategorie:
 
 
by R & T